Bijgewerkt
1 Oktober 2009

Lieve Jose (alszodanig ik je ken),

Ik was totaal verbouwereerd om iets van jou terug te horen, dus terstond schreef ik je een email terug en was op het punt om dit te versturen, toen een van mijn opgezwollen vingers een verboden toets aansloeg en mijn screen plotseling een duik nam. Ik probeerde het nog te redden, maar weg is kennelijk weg, althans in mijn geval.
I shall try to kindle your memory, want ikzelf kan me nog goed herinneren dat jij, kort na de oorlog, door bemiddeling van mijn nichtje Hennie Mooijman, met wie jij samen een kantoorbaan had, bij ons thuis een onderdak vond. Misschien herinner je mijn zussen Lottie en Miep. Wij woonden toen met mijn moeder in de Cartesius straat. Een voorbeeld een van de vele grappen en grollen die ik mij van jouw herinner was het deponeren van een bezem in het bed van Mam, lekker toegedekt met de "brithles" op het kussen. Ook zie ik je nog boven op de gang lopen, piemelnaakt op hoge hakken. En misschien herinner jij je nog ons en jouw vriendje Huib Haket, die op een nacht steentjes mikte tegen het raam van je slaapkamer, om je aandacht te trekken (met welk doeleinde????).
Bovenal herinner ik mij de vele fuifjes op de flat van Pim Sprenger (LvMeerdervoort). Wij hebben daar nog enkele foto's van. Als je geinteresserd bent kan ik ze opsturen. Met Pim ben jij later vanuit ons huis getrouwd en hebben Roelof en ik, toen we nog verloofd waren jullie opgezocht. (was het de Laan van Nieuw OostIndie?) Ben je inmidddels wakker geworden? Ik hoop het maar, anders moet ik grondelijk aan mezelf gaan twijfelen, je kunt nooit weten met mensen op leeftijd.................! (Roelof 83, ikzelf 80)
Mocht je verder geinteresseerd zijn in onze bescheiden levensloop op 5 continenten, laat mij dit weten and I will fill you in!
Voorlopig dank ik je van de bodem van mijn hart, om het zomaar eens uit te drukken, voor je vlotte antwoord, hetgeen ik echt niet had verwacht. Leve de internet voor de means om oude vrinden onverwachts in contact te brengen!
peo@earthlink.net
EarthLink Revolves Around You.

Naar index
Free counter and web stats