Bijgewerkt
1 Oktober 2009

Best Marie-José,

Heel toevallig (of niet?) dacht ik de laatste dagen weer aan Bob Evers boeken en aan de voor mij wonderlijke schrijver van die boeken. Ik woon sinds ruim drie jaar in de Filipijnen en had het hier met vrienden over de Bob Evers serie. Ik vroeg me af of er een Engelse vertaling van was, maar gezien de plaats die de boeken in de Nederlandse literatuur hadden (hebben?) is dat natuurlijk onwaarschijnlijk. Voor mij was het altijd literatuur en het verbaasde mij toen ik zo\'n jaar of 15 was dat de boeken niet in de bibliotheek te krijgen waren. Toen ik ouder was begreep ik dat wat meer. Als mijn ouders geweten hadden wat voor soort boeken het waren, had ik ze vast niet mogen lezen!

Je (ik ken je niet, maar neem aan dat het ok is als ik \"jij\" zeg) broer was al overleden toen ik wat meer geïnteresseerd raakte in de achtergrond van de schrijver van de Bob Evers boeken. Dat vond ik erg jammer, want ik had hem graag een keer ontmoet. Volgens mij heeft hij best wel veel invloed gehad op hoe ik in het leven sta en hoe ik tegen dingen aankijk. Zoals wellicht velen verbaasde het mij wat voor soort man hij was. Voor mij is hij één van de grootste schrijvers die ik ooit gelezen heb (en ik heb in m\'n leven ontzettend veel gelezen). Zijn wijze van schrijven, vooral de speciale humor, maakt nog steeds een enorme indruk op mij (hoewel ik helaas de boeken niet hier in de Filipijnen heb).
Vreemd om aan de zus van de grote schrijver te schrijven, maar ik begrijp uit dat je op bijeenkomsten kwam (en komt?) en deze site hebt dat je \"vrede hebt\" met die rol en er hoop ik ook van kunt genieten. Voor mij en wellicht voor vele anderen ben je de enige link om wat meer te weten te komen over deze man, die zo\'n grote invloed op mij heeft gehad.
Ik zou het erg leuk vinden als je een mailtje terug stuurt. Ik heb geen specifieke vraag of zo, maar hoe gek het ook klinkt, het is voor mij een grote eer om direct contact te hebben met iemand die zo dicht bij Willem heeft gestaan.
Groeten,
Guus Ellenkamp

Naar index
Free counter and web stats