Bijgewerkt
1 Oktober 2009

Lieve Marie-José

 

Gisteravond, op de terugweg uit Enschede, merkte Selvy op dat ik reed als een dronken bestuurder. Maar dat was de vermoeidheid die toesloeg, want als ik moet rijden drink ik niet. Thuis gekomen moest ik toegeven dat ik mij ontzettend opgeladen heb voor de presentatie in Zwolle, en nadat de druk weggevallen was kreeg de vermoeidheid mogelijkheid om zich te manifesteren. Maar op een paar kleine dingen na is alles grandioos verlopen. Wat hebben wij (Ruud en ik en onze vrouwen natuurlijk) leuke mensen ontmoet. Wat een opkomst. Wat een start. Alles, maar dan ook alles was leuker en beter dan we gehoopt hadden. Gewoon te gek.

 

Wat Ruud en mij het meest verbaasd heeft was jouw inbreng. Levenslustig, gezellig en ongedwongen. De situatie volledig beheersend, de boel daar waar nodig met een paar woorden corrigerend. En als de kleding niet goed zat dan deden je handen het wel. Het haar van Ruud is verboden gebied voor iedereen. Daar aankomen staat straf op en dat kun je niet goed praten. Gisteravond op het diner, heeft hij meermalen, zeer bloemrijk, verteld wat je met zijn haar deed en hoe geweldig hij het vond. Bij hem kun je niet meer stuk.

 

Het is jammer dat je, als mede organisator, op z’n dag je aandacht moet verdelen. Ik had best in alle rust nog eens een goed gesprek met je willen hebben. Want ik en veel mensen op deze wereld kunnen heel veel van jou leren. Tijdens de telefoon gesprekken en in de e-mail wisseling kon ik geen goed beeld krijgen van beide neven. Men name van het deel dat ze zo achter hun tante staan en aan je hangen. Gewoonlijk is het een beetje bezorgdheid en vooral niet te veel ontmoeten. Maar na gisteren kan ik het me voorstellen, zo’n tante had ik ook graag willen hebben.

 

Herman

 

(uit een brief dd. 17 oktober 2004, naar aanleiding van de uitgave en de hieraan verbonden receptie   van het eerste Bob Evers-stripboek in Zwolle) –

Net als het oorspronkelijke boek heet het *Kabaal om een varkensleren koffer* - en   zijn de losse strips voordien

dagelijks in het Algemeen Dagblad te zien geweest, evenals 4 andere stripverhalen. Een vijfde is op komst.

 

Herman JONAS is directeur van ARBORIS - INTERNATIONALE uitgeverij van stripboeken

in het Nederlands, Duits en Deens.

                                                                                                     

 

 

Adres:
Burg. Langmanweg 9
7021 BL Zelhem (NL)
Tel.: 0314-623798
Fax : 0314-623788
E-mail: arboris@arboris.nl

 

 

 

             

                  

                                   

 

 

 

 


Naar index
Free counter and web stats